Skrita literarna dediščina Dolenjske in Bele krajine, 1. in 2. knjiga

V SdDBk smo lansko leto zasnovali zbirko Skrita literarna dediščina Dolenjske in Bele krajine, katere namen javnosti predstaviti  neobjavljena, prezrta ali pozabljena besedila avtoric in avtorjev, povezanih z Dolenjsko in Belo krajino. Lansko jesen je izšla zbirka otroških pesmi Vere Albreht, ki jih je ilustrirala Tea Skupek. Knjiga bo letos prišla v marsikateri dolenjski dom, saj jo je novomeška enota Društvo prijateljev mladine Mojca izbrala za novoletno obdarovanje otrok.

Druga knjiga v zbirki so pravljice Ilke Vašte. Avtorica je Nove pravljice – besedilo in ilustracije pripravila za tisk leta 1966, vendar do izida ni prišlo. Tipkopis in ilustracije hrani Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto – Domoznanski oddelek in Posebne zbirke Boga Komelja. Knjiga je izšla septembra; obsega 85 strani, gradivo je lektorirala Marinka Cerinšek. Spremno besedo je napisala Milena Mileva Blažić.

Knjigi je možno kupiti (cena vsake posebej 15 evrov; obeh skupaj 20 evrov). Naročila sprejemamo na naslov sddbk17@gmail.com.

Jožica Jožef Beg

 

Objava v: SD Dolenjske in Bele krajine