Slovenščina ima dolg jezik 9

Spoštovani mentorji in tekmovalci ter člani strokovnih komisij,

v luči nastalih razmer z negotovimi in naglimi spremembami 9. tekmovanja književnost na filmu žal ni mogoče izpeljati v rokih, ki so bili razpisani.

Komisija se je odločila, da tekmovanje v šolskem letu 2020/21 odpovemo, morebitno že vloženo delo pa tekmovalci, ko jim bodo razmere dopuščale, nadgradijo in oddajo v naslednjem šolskem letu. Zavedamo se, da nekateri prehajajo na višjo stopnjo izobraževanja in tako ne bodo mogli sodelovati, zato pa verjamemo, da so bili deležni ustvarjalnih užitkov in da so pridobili izkušnje za v bodoče.

Hvala, ker razumete, da je bila odločitev težka, vendar je bila sprejeta odgovorno in zaradi višje sile, saj je tekmovanje take narave, da ga je v obliki, kot je bila do sedaj predpisana, neizvedljiva. Želimo si, da ohranimo kakovost tekmovalnih izdelkov in tudi obliko priprave nanj ter enake možnosti za vse.

Prosimo vas, da spremljate razpis za naslednje šolsko leto, ki bo poskušal zadobiti podobo, ki bo usklajena z danimi razmerami.

Zahvaljujemo se tudi za vse letošnje prijave, ki kažejo, da imate radi film in književnost. Verjamemo, da boste tudi v prihodnjem šolskem letu z nami.

Objava v: Društvo, Znanost mladini