Prijava na Slovenski slavistični kongres 2022

Prizorišče kongresa

Slovenski slavistični kongres 2022 z naslovno temo Slovenski jezik in književnost med kulturami bo potekal od 29. septembra do 1. oktobra 2022, in sicer v četrtek, 29. septembra, v Trstu (Narodni dom, Aula magna, Ulica Fabia Filzija 14 / via Fabio Filzi, 14, I–34132 Trst/Trieste) in v petek, 30. septembra, v Kopru (Pokrajinski muzej Koper, Kidričeva ulica 19, SI–5000 Koper/Capodistria). V soboto, 1. oktobra, bo celodnevna strokovna ekskurzija v Oglej, Križ pri Trstu in Repen.

Program kongresa si lahko ogledate na tej povezavi.

Vse ključne informacije o kongresnem dogajanju so zbrane na kongresni podstrani.


Elektronska prijava na kongres na domači strani zveze društev

Na kongres se lahko prijavite s pomočjo e-prijavnice na domači strani Zveze društev Slavistično društvo Slovenije (www.zdsds.si), in sicer najpozneje do 20. septembra 2022.

Vrste kotizacij

Dvodnevna kotizacija (četrtek in petek) znaša 140 evrov za člane in 180 evrov za nečlane pokrajinskih slavističnih društev oz. zveze društev. Dvodnevna kotizacija vključuje: 1) prost vstop na kongresne lokacije; 2) kongresni zbornik; 3) petkovo slavnostno večerjo v hotelu Grand Koper v Kopru. Kotizacija ne vključuje kosila v četrtek in petek, za kar poskrbimo sami.

Enodnevna kotizacija (četrtek ali petek) znaša 80 evrov za člane in 110 evrov za nečlane pokrajinskih slavističnih društev oz. zveze društev. Enodnevna kotizacija vključuje: 1) prost vstop na kongresne lokacije za izbrani kongresni dan; 2) kongresni zbornik; 3) petkovo slavnostno večerjo v hotelu Grand Koper v Kopru.

Za vrsto kotizacije se morate odločiti že na spodnji elektronski prijavnici na kongres.

Kdo je oproščen kotizacije?

Kotizacije so oproščeni gostje, tj. predsedniki pokrajinskih društev in častni člani Zveze društev Slavistično društvo Slovenije ter nastopajoči z referatom in vabljeni udeleženci okroglih miz. Kljub temu pa pričakujemo, da izpolnijo elektronsko prijavnico in nam s tem olajšajo organizacijo prireditve; v ustrezni rubriki naj izberejo možnost »Na kongresu sem gost/gostja oz. nastopam z referatom ali s prispevkom na okrogli mizi (brez plačila kotizacije)«.

Celodnevna strokovna ekskurzija v Oglej, Križ pri Trstu in Repen stane 70 evrov (pri udeležbi 45–50 oseb), in sicer je plačljiva za vse, torej tudi za goste in referente. Prijave nanjo sprejemamo do zapolnitve prostih mest (predviden je en avtobus za 50 udeležencev).

Navodila za izpolnjevanje e-prijavnice

V e-prijavnico vnesemo zahtevane podatke, jih preverimo in nato kliknemo gumb »Oddaj prijavnico« na dnu obrazca. Rubrike, označene z rdečo zvezdico, so obvezne (če jih ne bomo izpolnili, prijava ne bo oddana). Po uspešno oddani prijavi bomo na zaslonu zagledali potrditveno sporočilo.

Na podlagi pravilno izpolnjene in uspešno oddane elektronske prijavnice bo na podani naslov plačnika poslan račun za plačilo kotizacije, in sicer takoj po zaključenem kongresu. Znesek kotizacije plačnik nakaže na transakcijski račun (TRR) Zveze društev Slavistično društvo Slovenije pri Novi Ljubljanski banki.

Prenočišče

Za prenočišče poskrbimo sami.


Kontakt

Za ostale informacije smo vam na voljo:

  • za podatke o računih in plačilu kotizacij: ga. Marjeta Triler, Alma, d. o. o., Kidričeva 66b, SI–4220 Škofja Loka, Slovenija; telefon: (00386) (0)4 51 53 760, (00386) (0)41 741 544, faks (00386) (0)4 51 53 761, e-pošta: info@almadoo.compolona@almadoo.com;
  • za vprašanja v zvezi s kongresnim programom se obrnite na predsedstvo ZDSDS na kongresni naslov slavisticni.kongres@zdsds.si.

Veselimo se srečanja z vami v Trstu in Kopru!

Predsedstvo Zveze društev Slavistično društvo Slovenije

 

Objava v: Društvo, Slovenski slavistični kongres