Kongres 2009‎ > ‎

Potek kongresa

 
 
     I. Organizacija
 
Poleg matičnega Slavističnega društva Slovenije je glavni organizator Slavistično društvo Prekmurja, Prlekije in Porabja (SDPPP) ter Zveza Slovencev na Madžarskem (ZSnM).
 
Organizacijski odbor kongresa v Monoštru:
Franci Just
Miran Korošec
Marijana Sukič
Irena Novak Popov
Matjaž Zaplotnik
 
     II. Časovna shema kongresa
Spored Slovenskega slavističnega kongresa 2009 v Monoštru načrtovali takole:
· četrtek, 1. 10. 2009, v Gledališki dvorani v Monoštru: od 8.30 dalje prihod in registracija udeležencev; ob 10.00 slavnostno odprtje, nato predavanja, popoldne vodeni ogled Monoštra, nato gledališki in literarni večer;
· petek, 2. 10. 2009, v Gledališki dvorani v Monoštru ter v Slovenskem domu (hotel Lipa): od 9.00 predavanja, vzporedno okrogla miza ter predstavitve knjig in projektov, popoldne sprejem na Generalnem konzulatu RS v Monoštru, nato slavnostna večerja z zaključkom strokovnega dela kongresa;
· 3. 10. 2009: Tretji dan kongresa je kot ponavadi rezerviran za ekskurzijo, ki vam jo letos ponujamo v dveh različnih izvedbah: ekskurzija A nosi naslov Popotovanje v zibelko panonskega slovenstva – drobci naše preteklosti in poteka na relaciji od Monoštra do Blatnega jezera (Monošter–Blatograd/Zalavar–Kesthely–Monošter), ekskurzija B pa se imenuje Starožitnosti Porabja in Goričkega in zajema krožno pot med naselji Monošter–Števanovci–grad pri Gradu na Goričkem–Dolnji Slaveči–Grad–Gornji in Dolnji Senik–Monošter.
Pridružujemo si pravico do spremembe programa.
 
     III. Nastanitvene zmogljivosti za kongresne udeležence in goste
Glej stran Prijava 2.
 
     IV. Kotizacija
Kotizacija prispeva h kritju organizacijskih stroškov in vključuje:
- darilno vrečko s kongresnim zbornikom Slovenski mikrokozmosi, "dvojezično" knjigo Milana Vincetiča Pobeglo morje - Vujšlo mordje, kongresno mapo, Kroniko Slavističnega društva Slovenije, izvodom časopisa Porabje, zgoščenko ljudskih pevcev iz Porabja, zgoščenko Janija Kovačiča, turističnim in ostalim gradivom;
- četrtkovo in petkovo kosilo v hotelu Lipa;
- četrtkovo večerjo v hotelu Lipa;
- kave in sokove med odmori;
- turistični ogled Monoštra v četrtek popoldne;
- gledališki in literarni večer v Gledališki dvorani v četrtek zvečer;
- sprejem na Generalnem konzulatu RS v Monoštru v petek popoldne.
Slavnostna večerja s kulturnim programom v petek zvečer ni vključena v kotizacijo, vsi zainteresirani boste zanjo na kongresu odšteli 20 EUR. Kotizacija prav tako ne vključuje sobotne ekskurzije z zaključnim kosilom, zanjo boste na kongresu odšteli 40 EUR. 
 
     V. Obroki
Kosili v četrtek in petek v hotelu Lipa, četrtkova večerna pogostitev v hotelu Lipa ter kave in sokovi med predavanji so vključeni v kotizacijo. Lepo prosimo vse neprijavljene, ki boste na kongresu samo kratek čas in nameravate ostati tudi na kosilu ali večerji, da že ob prihodu poveste hostesam, kateri obrok boste použili, in jim za vsak obrok odštejete 10 EUR.
Slavnostna večerja s kulturnim programom v petek ni vključena v kotizacijo, vsi zainteresirani boste zanjo na kongresu odšteli 20 EUR.
 
     VI. Uporabni nasveti
Ker se večini slavistov o madžarščini ne sanja kaj dosti, še tale nasvet: če boste šli na lastno pest odkrivat Monošter, vzemite na znanje, da turistični in gostinski delavci v Monoštru večinoma ne znajo slovensko (Hotel Lipa in penzion Yoker sta bolj ali manj izjemi). Bližina avstrijske meje je naredila svoje in še najbolje se boste znašli z nemščino.
V Monoštru je evro že neuradno plačilno sredstvo. Madžarske forinte boste potrebovali le, če boste zahtevali izstavitev uradnega računa oz. potrdila o plačilu.
 
     VII. Kontakti

 Računovodstvo Kenda (za podatke o plačilu kotizacij):

- Računovodstvo Kenda d. o. o. Radovljica, Ljubljanska cesta 3, 4240 Radovljica, Slovenija; e-pošta helena.kenda@siol.net, tel. 04 / 5320 180, 04 / 5320 182 in mobilnik 041 874 562.
 Kontaktne osebe za vprašanja v zvezi s programom in organizacijo kongresa:
- Matjaž Zaplotnik, matjaz.zaplotnik@siol.net, mobilnik 040 492 656
- Irena Novak Popov, irena.novak2@guest.arnes.si
 Vprašanja v zvezi s prijavami, pomoč pri izpolnjevanju prijavnic v e-obliki ...?
 Pišite nam na društveni e-naslov sloslavko@gmail.com.
 
 Kontaktni osebi Zveze Slovencev na Madžarskem (za rezervacijo sob in za vsa vprašanja o nastanitvah v hotelih in penzionih):
- Marijana Sukič, mobilnik 0036 30 300 6075, stacionarni telefon 0036 94 380 767, E-naslov porabje@mail.datanet.hu, in
- Biserka Bajzek, mobilnik 0036 30 9673696, stacionarni telefon 0036 94 552 596. E-naslov: gyongyi.bajzek@freemail.hu.
 
 
 
Stran je bila nazadnje posodobljena 15. septembra 2009 ob 18.57.
Comments