Arhivska stran tekmovanja v šolskem letu 2012/13

http://www.flickr.com/photos/zdsds/9255140738/  
Slovenščina ima dolg jezik
Miha Hočevar, Andrej Rozman Roza in Mojca Nidorfer Šiškovič                              Mojca Nidorfer Šiškovič, Maruška Agrež, Andrej Rozman Roza,
po končanem ocenjevanju marca 2013 v prostorih                                             Miha Hočevar, Klavdija Kranjc Jenstrle, Matjaž Zaplotnik in Senja Smajlagić.
Centra za slovenščino kot 2/TJ v Ljubljani. Foto: M. Zaplotnik                              Zaključna slovesnost tekmovanja Slovenščina ima dolg jezik, april 2013





28. 3. 2013

Rezultati državnega tekmovanja Slovenščina ima dolg jezik, Književnost na filmu

Zmagovalci posameznih kategorij:

- kategorija od 4. do 6. razreda: Živalska akademija: Priznanje za najboljši film v kategoriji

Zivalska akademija

 

4.–6. RAZRED

Osnovna šola Oskarja Kovačiča Škofije

 

 

Mentor

Boštjan

Debelak

 

 Živalska akademija

Učenci:

Laura

 

Kovačič

 

6. razred

 M. Dekleva:

Nirfeta

Ljubljankić

6. razred

 Bučka med voli

Neža

Bajt

6. razred

 

Kala

Hasanagić

6. razred

 

Katarina

Rešek

6. razred


Ocena:

Mlada ekipa se je filmske izvedbe lotila igrivo in duhovito, gledalec zlahka sledi dogajanju in se zabava. Ekipi je uspelo, da je Bučkino iskrivo duhovitost in nepopustljivo vztrajnost prenesla na film. Dialog in igra sta sproščena, aktualizacija šolskega življenja je zabavna, tako da je tekmovalcem uspelo ohraniti otroškost in hkrati narediti dinamičen in všečen izdelek. Postavitve kamere lepo pokrijejo zgodbo. Kratko, hecno in jedrnato.

 
 

- od 7. do 9. razreda: Miha in Eva: Zlato priznanje

Prepovedana ljubezen (Miha in Eva)

7.–9. RAZRED OSNOVNE ŠOLE

Osnovna šola Sava Kladnika Sevnica

 

 

Mentorja

Jelka

Slukan

 

 

Tomaž

Pavkovič

 

Miha in Eva

Učenci:
Neža
 
Tretnjak
 
7. razred

 W. Shakespeare: Romeo

Eva Zala

Kobal

7. razred

 in Julija

Monika

Seničar

7. razred

 

Miha

Špan

8. razred

 

Urban

Umek

9. razred

Ocena:

Prenos tragedije v naš prostor in čas. Film je izviren, vanj je vloženega veliko truda. Literarna predloga je razvidna. Učenci so besedilo razumeli, ga podoživeli, preinterpretirali in poustvarjali. Igralci so doživeto odigrali svoje vloge, z besedami, glasbo in osvetljavo ustvarili primerno  vzdušje. Govor igralcev je sproščen, nenarejen. Pohvala gre tudi mlademu glavnemu igralcu (Mihu Španu), ki je svojo vlogo odigral nadvse prikupno. Ekipa je izbrala odlične lokacije, film izgleda zelo na nivoju. Nekaj kadrov ob reki je sijajnih. Razveseli tudi konec, ki je optimističen.

 
 
- 1. in 2. letnik gimnazije: Julija in Romeo: Priznanje za najboljši film v kategoriji

Julija in Romeo


1.–2. LETNIK GIMNAZIJE

Srednja šola Slovenska Bistrica

 

 

Mentorja

Maja

Kodrič Crnjakovič

 

 

Vasja

Eigner

 

Julija in Romeo

Dijaki:

Rok

 

Bratkovič

 

1. letnik

 W. Shakespeare:

Anton Zvonko

Španbauer

1. letnik

 Romeo in Julija

Nika

Mikulič Vernik

1. letnik

 

Eva

Cehtl

1. letnik

 

Gašper

Makotevc

1. letnik

 
Ocena:

Duhovito spremenjena literarna predloga na zanimiv način prenese slovito dramo v sedanjost. Dobro zrežirano, tekoče in jasno. Zanimiva je aktualizacija, ki pokaže poglobljeno branje in razumevanje literarnega besedila. Ob ogledu se nam zazdi, da je generacija mladostnikov zmožna preiti stereotipe, kulturne in druge ideološke pregrade. V filmu se lepo prepletajo različne zvrsti jezika. (Glavni junak je prava filmska faca, simpatično zmeden in zanimiv. Upamo, da ga bomo gledali še v kakšni vlogi. Miha, režiser) No, tudi ta priredba Romea in Julije se konča srečno.

 
 
- 3. in 4. letnik gimnazije: Ovalni portret: Zlato priznanje

Ovalni portret

 

 
3.–4. LETNIK GIMNAZIJE

Srednja šola za oblikovanje

in fotografijo Ljubljana

 

 

Mentor

Damijan

Kracina

Ovalni portret

Dijaki:

Lene

 

Lekše

 

3. letnik

 E. A. Poe: Maska rdeče smrti

Natalija

Kosmač

3. letnik

 

Črt

Mate

3. letnik

 

Domen

Gorjup

3. letnik

Ocena:

Ovalni portret je animacija, ki že na začetku povsem ujame duha poetike Edgarja Alana Poa. Dijaki začenjajo razumevati vprašanja, ki jih pred bralca postavi ta kratka pripoved. Delo je likovno dovršeno, mračno, strašljivo in izvirno. Tudi zvočna podoba je dobro oblikovana, dopolni sliko  in skupaj ustvarita odlično atmosfero.

 
- strokovna šola: Zločin in kazen: Priznanje za najboljši film v kategoriji

Zlocin in kazen


STROKOVNA ŠOLA

Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana

 

 

Mentorja

dr. Vita

Žerjal Pavlin

 

 

Boštjan

Božič

 

Zločin in kazen

Dijaki:

Julij

 

Lombergar

 

 M. Dostojevski:

Andraž

Mohar

 

 Zločin in kazen

Nikita

Huber Kralj

 

 
Ocena:
Literarna predloga je zahtevna in komorna. Dva nastopajoča v enem prostoru in veliko monologa glavnega junaka je za vsakega filmskega ustvarjalca velik izziv. Avtorji so se naloge lotili zelo premišljeno, film je celovit in dodelan ter dobro odigran. Igra je prepričljiva in se uspe približati psihološki analizi obeh karakterjev. Svojo značajsko in svetovnonazorsko  različnost izražata igralca ne le z besedami, ampak tudi z držo telesa. Kadriranje je natančno, kamera sledi obrazoma nevsiljivo, posnetki so lepo komponirani in osvetljeni. Režija je diskretna, nenastopaška, umirjena, vendar vseeno dovolj razgibana, da ni določasna. Komisija želi še posebej pohvaliti izpiljeno montažo, ki je praktično na profesionalnem nivoju. Upamo, da bodo avtorji svojo filmsko pot nadaljevali, saj so nedvomno nadarjeni.
 
 

Vsem zmagovalcem, tekmovalcem, mentorjem in somentorjem iskreno čestitamo!
 
Vodjem pokrajinskih slavističnih društev in ocenjevalcem ter vodjem tekmovanja se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje.

Svečana podelitev priznanj zmagovalcem v kategorijah ter zlatih in srebrnih priznanj: 19. aprila 2013 ob 12. uri v Kinodvoru (Kolodvorska ul. 13, Ljubljana). 

Priznanja bomo poslali po pošti.
Potrdila mentorjem in somentorjem bomo poslali po pošti.

Slavistično društvo Slovenije
Sekcija Znanost mladini
dr. Mojca Nidorfer Šiškovič



17. 3. 2013

Rezultati regijskega tekmovanja Slovenščina ima dolg jezik, Književnost na filmu
 
Srebrna priznanja prejmejo naslednji filmi:
 

- kategorija od 4. do 6. razreda: Košarkar naj bo, Pravljice, Zzz budilka, Živalska akademija, Pogovor o vsakdanjih stvareh;

- od 7. do 9. razreda: Rozi, Mobi mačka, Soul luced omnibus, Možganska nevihta, Tableta nesmrtnosti, Pepelka Ivana, Prepovedana ljubezen, Nemlj5, Izbira, Bralci, Denarnica, Kknse, Spomini, Dobrota, Županova Micka, Pesmi, Jesen, Povodni mož, Orfej in Evridika, Miha in Eva, S1999, L8396E, Blehm, Julija in Romeo;

- 1. in 2. letnik gimnazije: Hčere svet, Julija in Romeo, Mrđa in Jeršič production, Koleraba 8, Koleraba, Blagoslov ljubezni, Le čevlje sodi naj kopitar, Povodni mož, Izgubljeni 5, Izgubljena torbica, Xyz, William, Julija, Maska;

- 3. in 4. letnik gimnazije: Čakajoč dr. Bodota, Magični samorogi, Gl4c2, Tlf, Kava z mlekom, Ovalni portret, Maska;
 
- strokovna šola: Saloma 94, Zločin in kazen.
 
 
Rezultate so poslala naslednja pokrajinska slavistična društva:
 
SD Kranj
SD Celje
SD Ljubljana
SD Maribor
SD Dolenjske in Bele krajine
SD Koper
SD Nova Gorica
SD Posavje
 
 11. marec 2013
 

 

Izvedba tekmovanja iz znanja slovenščine Slovenščina ima dolg jezik na šolski ravni

 

Spoštovani,

bliža se 1. februar, rok za oddajo izdelkov na šolsko tekmovanje iz znanja slovenščine Slovenščina ima dolg jezik. Seznanjeni ste že s Pravilnikom o tekmovanju osnovnošolcev in srednješolcev v znanju slovenščine Slovenščina ima dolg jezik in Obvestilom o  1. tekmovanju iz znanja slovenščine Slovenščina ima dolg jezik (v nadaljevanju Obvestilo) v šolskem letu 2012/2013, zdaj pa dodajamo povzetek ter nekaj dodatnih informacij in navodil za izvedbo tekmovanja na šolski ravni.

 
Na šoli se je potrebno dogovoriti, kam se oddajo izdelki za šolsko tekmovanje, in imenovati šolsko ocenjevalno komisijo. V komisiji sodelujejo kot člani dva učitelja in učenec oz. dijak, imenuje pa jo ravnatelj na predlog mentorjev.
 
Tekmovanje na šolah bo potekalo v tednu od 4. do 7. februarja 2013. Če se le da, organizirajte enkratno srečanje ocenjevalne komisije, ki bo skupaj odprla oddane izdelke, preverila ustreznost oddanih izdelkov ter jih ocenila. Komisija ob ocenjevanju piše zapisnik, ki vsebuje podatke o kraju in času, članih komisije (ime, priimek, učitelje/učenec/dijak), opisno oceno vseh izdelkov v posamezni kategoriji ter rezultate: kateri izdelki ustrezajo kriterijem šolskega tekmovanja in kateri bodo odposlani na regijsko tekmovanje. Zapisnik podpišejo vsi člani komisije, šola pa ga mora hraniti do konca šolskega leta, v katerem poteka tekmovanje.
 
Tekmovalne skupine sestavlja od 3 do 5 učencev oz. dijakov (heterogene skupine) za posamezno raven, mentor, lahko tudi somentor. Vse na filmu mora biti pripravljeno in izdelano v okviru tekmovalnih skupin, igralci pa so lahko tudi drugi, ne samo člani tekmovalne skupine, kot je zapisano v Obvestilu.
 

Ocena izdelkov je opisna, komisija s primernimi izrazi opiše ustreznost izdelkov po tekmovalnih kategorijah. Tekmovalne kategorije so naslednje:

 

1.   4. do 6. razred osnovne šole;

2.   7. do 9. razred osnovne šole:

3.   1. in 2. letnik gimnazije;

4.   3. in 4. letnik gimnazije;

5.   strokovna šola;

6.   poklicna šola.

Izdelke komisija razvrsti glede na tekmovalno kategorijo in jih oceni v okviru vsake tekmovalne kategorije.

 
Komisija preveri, ali oddani izdelki ustrezajo zahtevam, ki so navedene v 7. in 8. točki Obvestila. Izdelki, ki zadostijo kriterijem iz 7. in 8. točke Obvestila, so nagrajeni z bronastim priznanjem.
 
Šola lahko po izvedbi šolskega tekmovanja na regijsko tekmovanje pošlje do tri najboljše izdelke v vsaki kategoriji. Pri odločanju so komisiji v pomoč kriteriji, ki so navedeni v 9. točki Obvestila. Uporabijo naj jih kot smernice, natančneje jih bo pri ocenjevanju uporabila komisija na regijskem tekmovanju.
 
Pomembno je, da organizator, strokovna komisija ter ocenjevalne komisije na vseh ravneh tekmovanja skrbijo za ohranjanje tajnosti izdelkov, ki se ocenjujejo, ter zagotovijo tajnost rezultatov do javne objave.
 
Rezultate tekmovanja na šolski ravni je potrebno objaviti na spletni strani šole 9. februarja 2013 (neuradni) in 14. februarja (uradni).
 
 
Šolske tekmovalne komisije pošljejo prijavnice in izdelke z opisnimi ocenami največ treh najboljših tekmovalnih skupin iz vsake kategorije pristojnemu pokrajinskemu Slavističnemu društvu za regijsko tekmovanje do 15. februarja 2013. Regijsko tekmovanje bo izvedeno v tednu od 4. do 8. marca 2013. Rezultati bodo objavljeni na spletni strani šol 8. marca (neuradni) in 14. marca 2013 (uradni). Državno tekmovanje bo izvedeno v času od 25. do 27. marca 2013. Rezultati bodo objavljeni 28. marca 2013 (neuradni) in 4. aprila (uradni) na spletni strani Slavističnega društva Slovenije. Predstavitve najboljših izdelkov ter podelitev priznanj in nagrad tekmovanja bo 19. aprila 2013.
 
Vljudno prosim, da mi do 28. januarja 2013 sporočite ime vodje tekmovanja na šolski ravni in njegov oz. njen e-naslov.
 
Za kakršnekoli dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu znam.sds@gmail.com.
 

Prijavljeni mentorji in somentorji po pokrajinskih društvih

Pokrajinsko društvo

število prijavljenih mentorjev in somentorjev



SD Celje

13

SD Koroške

4

SD Nova Gorica

5

SD Maribor

7

SD Kranj

7

SD Ljubljana

22

SD Posavja

4

SD Koper

7

SD Dolenjske in Bele krajine

7

Organizatorji vam želimo veliko uspeha in prijetno izvedbo šolskega tekmovanja Slovenščina ima dolg jezik.

 

Dr. Mojca Nidorfer Šiškovič

vodja tekmovanja

januar 2013



OBVESTILO o 1. tekmovanju iz znanja Slovenščine Slovenščina ima dolg jezik

 

Slavistično društvo Slovenije bo v šolskem letu 2012/2013 organiziralo 1. tekmovanje iz znanja slovenščine Slovenščina ima dolg jezik v osnovnih in srednjih šolah. Tema 1. tekmovanja je Književnost na filmu. Učenci in dijaki se bodo preizkusili v izdelavi filma po literarni predlogi. Literarno predlogo si bodo tekmovalne skupine izbrale same izmed knjižnih del, ki so predvidena v učnih načrtih za slovenščino na posamezni stopnji tekmovanja.

Tekmovanje bo potekalo v skladu s Pravilnikom o tekmovanju osnovnošolcev in srednješolcev v znanju slovenščine Slovenščina ima dolg jezik (v nadaljevanju Pravilnik tekmovanja), objavljenim na spletni strani sekcije Znanost mladini

Ker gre za novo tekmovanje, smo se odločili za postopno prijavo. Kot boste videli, se je treba ob prijavi do 29. junija odločiti samo mentorjem in somentorjem, ali bodo sodelovali, prijavnica pa je zelo enostavna in mentorjev še k ničemur ne zavezuje niti še ni potrebno vplačati prijavnine. Za to obveznost je rok šele 15. september, pred izobraževanjem mentorjev, torej že v novem šolskem letu. Na ta način bodo imeli mentorji in somentorji več časa za dogovarjanje na šoli pa tudi z učenci in dijaki. 

 

1.          Cilji tekmovanja

Glavni cilj tekmovanja je spodbuditi delo učencev in dijakov s književnimi besedili: spoznavanje s sestavinami književnih del, možnostmi njihovega poustvarjanja in prenosom književnega dela v filmski jezik. Obenem so cilji tekmovanja spodbuditi ustvarjalno rabo slovenščine, spoznavanje s sodobnimi mediji ter skupinsko delo učencev in dijakov.

 

2.          Ravni in tekmovalne kategorije

Tekmovanje bo potekalo na šolski, regijski in državni ravni.

Organizatorice tekmovanja na šolski ravni so šole, na regijski ravni pokrajinska društva Slavističnega društva Slovenije in na državni ravni Slavistično društvo Slovenije.

 

Tekmovalne kategorije:

1.   4. do 6. razred osnovne šole;

2.   7. do 9. razred osnovne šole:

3.   1. in 2. letnik gimnazije;

4.   3. in 4. letnik gimnazije;

5.   strokovna šola;

6.   poklicna šola.

 

3.          Tekmovalne skupinE

Sestavlja jih od 3 do 5 učencev oz. dijakov (heterogene skupine) za posamezno raven,  mentor, lahko tudi somentor.

 

4.          prijavA NA TEKMOVANJE

Na tekmovanje se prijavijo mentorji in somentorji. Prijave na tekmovanje potekajo od objave razpisa (18. junija 2012) do 29. junija 2012 preko e-pošte na naslov znam.sds@gmail.com. Prijava mora vsebovati ime in naslov šole, imeni in kontaktne podatke mentorja in somentorja (če ta sodeluje) ter ime pokrajinskega Slavističnega društva (obrazec je v formatih DOC/PDF, poslati ga morate v skenirani obliki).

 

5.          PRIJAVNINA

Prijavnina znaša 20 evrov za mentorje in somentorje, plačati pa jo je potrebno do 15. septembra 2012. Račune bomo na šole poslali po prejetih predprijavah.  

 

6.          izobraževanje za mentorje in somentorje

Potekalo bo 22. septembra 2012. V okviru 8-urnega programa predavanj in delavnic bodo mentorji in somentorji pridobili ustrezne informacije o poteku tekmovanja, izbiri literarnega besedila, izdelavi scenarija in filma. Udeleženci bodo prejeli potrdila o udeležbi na seminarju.

 

7.          Udeležba na tekmovanjU

Tekmovalne skupine pošljejo organizatorju tekmovanja na šoli:

        ·         tekmovalni izdelek v neoznačeni kuverti;

        ·         izpolnjeno in podpisano ter žigosano prijavnico (Prijavnica_ob_izdelku.doc, Prijavnica_ob_izdelku.pdf);

        ·         izpolnjena in podpisana soglasja staršev za javno objavo rezultatov (Soglasje_staršev.doc, Soglasje_staršev.pdf).

        ·         Neoznačena kuverta s tekmovalnim izdelkom mora vsebovati:

        ·         geslo izdelka;

        ·         literarno predlogo z bibliografskimi podatki (v papirnati obliki);

        ·         povzetek in obrazložitev izbora literarne predloge (do 1 strani);

        ·         DVD s posnetim kratkim filmom.

 

8.          Navodila za pripravo in oddajo izdelkov

Tekmovalne skupine za literarno predlogo izberejo krajše, zaokroženo besedilo, v skladu z učnim načrtom za slovenščino za osnovne in srednje šole. Scenarija ni potrebno oddajati, njegova izdelava pa je pripomoček za izvedbo filma.  O tem bodo mentorji  podrobnejša navodila dobili na seminarju.

Povzetek in obrazložitev izbora literarne predloge naj obsega do eno stran.

 

Film:

·         nosilec: DVD;

·         dolžina filma: do 10 minut;

·         uvodni napis mora vsebovati naslov literarne predloge;

·         avtorji filma morajo biti navedeni v uvodnih ali zaključnih napisih;

·         igralci so lahko tudi drugi, ne samo člani tekmovalne skupine.

Avtorske pravice za literarno predlogo, glasbo itn. morajo biti urejene, tj. potrebno je pridobiti soglasje avtorja za uporabo besedila in glasbe.

Uporabljene vire je potrebno citirati.

 

Priporočena literatura in viri:

·         Jean-Claude Carrière, Pascal Bonitzer, 2000: Scenaristova vadnica. Ljubljana: Cankarjeva založba.

·         Louis Giannetti, 2008: Razumeti film. Ljubljana: UMco, Slovenska kinoteka.

·         Elliot Grove, 2010: 130 projektov za uvod v snemanje filmov. Ljubljana: UMco, Slovenska kinoteka.

·         Robert McKee, 2008: Zgodba: substanca, struktura, stil, načela scenarističnega pisanja. Ljubljana: UMco.

·         Stojan Pelko, 2005: Filmski pojmovnik za mlade. Založba Aristej. Zbirka Pojmovniki, 4. knjiga.

·         Poglej si z novimi očmi!, 2006: Vodnik za poučevanje tri- do enajstletnih otrok o filmu in televiziji, namenjen vzgojiteljem, učiteljem in staršem. Ljubljana: UMco, Slovenska kinoteka.

·         Poglej s z novimi očmi! 2, 2006: Vodnik za poučevanje najstnikov o filmu in televiziji, namenjen učiteljem in staršem. Ljubljana: UMco, Slovenska kinoteka.

·         Predavanje Ivana Merljaka: http://videolectures.net/rtk2011_merljak_film/


·         Barbara Zorman, 2009: Sence besede: filmske priredbe slovenske literature (1948-1979). Koper: Založba Annales.

 

9.          Ocenjevanje izdelkov

Izdelki bodo ocenjeni z opisno oceno.

Splošni kriteriji ocenjevanja na tekmovanju so izvirnost, kakovost, vloženi trud, metode dela in raziskovalni pristop.

 

Posebni kriteriji ocenjevanja so:

·         poustvarjalnost: prenos literarne predloge na film;

·         izvirnost pristopa in celovitost filma;

·         filmski jezik: režija, montaža, kamera, scenografija, dialog, igra, zvok;

·         etika.




10.        Potek tekmovanja

 Šolsko tekmovanje

Rok za prijave in oddajo izdelkov za šolsko tekmovanje je 1. februar 2013.  

Tekmovanje na šolah bo izvedeno v tednu od 4. do 7. februarja 2013. Rezultati bodo objavljeni na spletni strani šol 9. februarja 2013 (neuradni) in 14. februarja (uradni).

Prijavnice in izdelke sprejemajo šolske tekmovalne komisije v skladu z navodili državne komisije in Pravilnikom tekmovanja. V šolskih komisijah sodelujejo kot člani dva učitelja in učenec oz. dijak. Šolske komisije ocenijo izdelke opisno v skladu z navedenimi kriteriji ocenjevanja ter Navodili za pripravo in oddajo izdelkov ter shranijo zapisnik v skladu s Pravilnikom tekmovanja.

 

Regijsko tekmovanje

Šolske tekmovalne komisije pošljejo prijavnice in izdelke z opisnimi ocenami največ treh najboljših tekmovalnih skupin iz vsake kategorije pristojnemu pokrajinskemu Slavističnemu društvu za regijsko tekmovanje do 15. februarja 2013.

Regijsko tekmovanje bo izvedeno v tednu od 4. do 8. marca 2013. Rezultati bodo objavljeni na spletni strani šol 8. marca (neuradni) in 14. marca 2013 (uradni). V regijskih ocenjevalnih komisijah sodelujejo trije člani pristojnega pokrajinskega Slavističnega društva, ki jih imenuje upravni odbor pokrajinskega Slavističnega društva. Regijske komisije ocenijo izdelke opisno v skladu z navedenimi kriteriji za ocenjevanje, navodili za pripravo in oddajo izdelkov ter shranijo zapisnik v skladu s Pravilnikom tekmovanja.

 

Državno tekmovanje

Pokrajinska društva Slavističnega društva Slovenije pošljejo prijave, in sicer največ pet najboljših izdelkov v vsaki kategoriji na državno tekmovanje, na naslov Slavističnega društva Slovenije (s pripisom: za tekmovanje), Aškerčeva 2, 1000 Ljubljana do 15. marca 2013 (velja poštni žig)

Državno tekmovanje bo izvedeno v času od 25. do 27. marca 2013. Rezultati bodo objavljeni 28. marca 2013 (neuradni) in 4. aprila (uradni) na spletni strani Slavističnega društva Slovenije. Izdelke bo ocenjevala petčlanska državna ocenjevalna komisija, sestavljena iz članov Slavističnega društva Slovenije in strokovnjakov s področja literarnega in filmskega ustvarjanja.

 

11.        Zaključek tekmovanja in podelitev priznanj in nagrad

 

Predstavitve najboljših izdelkov ter podelitev priznanj in nagrad tekmovanja bo 19. aprila 2013.

Za kakršnekoli dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu znam.sds@gmail.com.

Veselimo se sodelovanja šol, učiteljev, učencev in dijakov ter pokrajinskih društev Slavističnega društva Slovenije in vas lepo pozdravljamo.

 

Dr. Mojca Nidorfer Šiškovič                                           Red. prof. dr. Boža Krakar Vogel

vodja tekmovanja                                                       predsednica Slavističnega društva Slovenije

 

 

Ljubljana, 13. junij 2012



GLEJ TUDI:



Zadnjič posodobljeno in arhivirano
10. 7. 2013.



Podstrani (1): Pravilnik (2012/13)
Comments