Arhivska stran tekmovanja v šolskem letu 2016/17

28. 3. 2017

Rezultati državnega tekmovanja Slovenščina ima dolg jezik, Književnost na filmu 5, 2017

 

Osnovna šola

Ocenjevalna komisija: Miha Hočevar, Andrej Rozman Roza, mag. Renata More, Klavdija Kranjc Jensterle (predsednica)

 

4. do 6. razred OŠ

1.      mesto v kategoriji: priznanje se ne podeli

 

7. do 9. razred OŠ

1.      mesto v kategoriji in zlato priznanje:

Osnovna šola Hruševec Šentjur: Jaz (po lit. predlogi J. Menarta: Jaz)

Tekmovalci: Maša Gregorčič, Maja Planko, Oskar Černjak, Ana Majcen, Lara Sevnik

Mentorica in somentorica: Katja Gajšek in Darinka Žekar


Ocena: Filmski izdelek, posnet po literarni predlogi Menartove pesmi Jaz, je v svoji kategoriji pokazal največ, četudi jo je jezikovno skrčil na temeljno vprašanje sporočila pesmi – Sem jaz res ti? Pesem je s prenosom na film sicer dobila krajši jezik, a zelo močno filmsko podobo. Ustvarjalke in ustvarjalci so ubrali zanimiv oblikovni način pripovedi. Filmsko sliko so razdelili na dva dela, levi in desni, včasih zgornji in spodnji. S tem je gledalec usmerjen, da opazuje in razmišlja o sporočilu. Junakinja na eni strani slike se šminka in na polno tolče selfije, ukvarja se zgolj s svojo podobo. Junakinja na drugi strani, sicer ista, pa se posveča resnejšim platem življenja, učenju in razmisleku. Ena je povsem očitna, opazna, druga zadržana, skrita. Pravi jaz se torej ponavadi skriva za podobo, ki je marsikdaj lažna, včasih zgolj fasada, pročelje.

Ekipa je na učinkovit način prenesla sporočilo literarne predloge, pokazala razdvojenost mlade osebe in opozorila na današnji svet mladih, v katerem oblika marsikdaj zakrije vsebino. Prepriča tudi doživeta igra glavne igralke.


Srednja šola

Ocenjevalna komisija za srednjo šolo: Miha Hočevar, Andrej Rozman Roza, Sonja Žežlina, Senija Smajlagič (predsednica)

 

Gimnazija 1. in 2. letnik

1.      mesto v kategoriji:

Gimnazija Kranj: Vidim (po lit. predlogi P. O. Nasa: Narcis in Eho)

Tekmovalci: Job Stopar, Oskar Šubic, Žan Žnidar

Mentorica in somentorica: Bernarda Lenaršič in Mateja Žepič

Ocena: Postavni mladenič Narcis, po katerem so koprnela dekleta in ga je občudoval marsikateri fant, on pa vidi samo sebe (Eho). In dekle, ki se vanj zaljubi, a se zavoljo zavrnitve razblini v odmev. Mitološka zgodba, ki je brezčasna. Ponavlja se tudi danes. In prav aktualizacija odlikuje film Vidim. Mladenič, ki ne vidi nikogar in ničesar; vidi samo sebe, svoje mišice, svoje telo. Želi ga izklesati. Želi biti še lepši, želi biti najlepši. In pri tem spregleda ljubezen. Zanikanje stvarnosti ni samo beg pred ljubljeno, je tudi beg pred samim seboj. Retrospektivno mu uspe izraziti obžalovanje, a ve, da ni poti nazaj. 

Sporočilnost je lepo izražena tudi s filmsko govorico. Simboli, ki jih ob koncu vpelje v prikaz, jasno kažejo razmerje med vidim in ne vidim; zares in v prenesenem pomenu. Oblikovno dodelan film prepričljivo poda zgodbo s presenetljivim sporočilom, ki ga skozi trajanje filma bistroumno in diskretno pripravi. Visok estetski nivo filmske fotografije, natančno kadriranje in učinkovita montaža, ki dogajanje zgosti in očisti odvečnih elementov, s primernim izborom glasbe, tvorijo močno in jasno celoto. 


Gimnazija 3. in 4. letnik

1.      mesto v kategoriji in zlato priznanje:

Gimnazija Koper: Portret izgubljenim (po lit. predlogi  P. Verlaina: Jesenska pesem)

Tekmovalci: Jan Krevatin, Bor Sitar, Mak Tepšić, Domen Lušin

Mentor: Alen Mesarić

Ocena: Verlainovi motivi iz Jesenske pesmi: (neustavljivo) minevanje časa, spominjanje, vdanost v usodo ... Vse to je zajeto v Portretu izgubljenim. Prepoznavna je tudi pesnikova priljubljena tema izobčenost iz družbe oz. samosvoja osamljenost. V pesmi se pesnik najprej skuša oklepati spominov oz. se zatekati v (varno) preteklost, končno pa se sooči s svojo usodo, prepusti se vetru, ne vedoč, kam ga bo odnesel. Pravzaprav odpeljal, saj odhaja z vlakom. 

Nerazumljeni umetnik, ki se ne zmore zoperstaviti svetu in dovoli, da ga veter (usoda) odnese, kamor hoče. Jesen (v filmu že zimska pokrajina) predstavlja dušo pesnika, ki je zapustil poletje svojega življenja. Impresija kot izraz nemoči v univerzumu, trenutek resigniranega pesnika.

Ekipa filma se je s svojimi deli že nekajkrat dokazala z visokim nivojem filmskega znanja in občutka. Tudi tokrat so ustvarili prepričljiv film, ki odnos med junakoma poda nevsiljivo, zadržano in s pravo mero. Kamera počasi plava med sogovornikoma, oriše njun odnos in posebnost trenutka, čustva pa gledalcu poleg dialoga znatno približa odlično kadriranje in uporaba obstoječe, naravne, čarobne večerne svetlobe. Zelo subtilno, odlična igra že kar znanih obrazov in neverjetno dodelana fotografija. 



Priznanje za posebni dosežek: 

Srednja šola Slovenska Bistrica: Sofija (po lit. predlogi S. Jenka: Tilka)

Tekmovalci: Andraž Kovač, Katarina Žilavec, Stela Kušar, Laura Brence

Mentorica in somentor: Maja Kodrič Crnjakovič in Vasja Eigner

Ocena: Ustvarjalci tega filma so se lotili samosvoje interpretacije Jenkovega motiva snubitve v povsem drugačnem žanru. Motiv drugačnosti in zaznamovanosti so prenesli v sodobni svet srednješolcev. Svoje pevske, glasbene in plesne sposobnosti so združili v sodoben muzikel o mladostniškem življenju.


Filmski muzikal je izjemno zahteven žanr, čeprav deluje lahkotno in zabavno. Avtorji filma Nesrečko to seveda vejo. Potrebno je ogromno truda, priprav, posebnih znanj in talentov, usklajevanja, vaj in pa, seveda, posluha. Če ne špila, pač ne špila, in v montaži se kaj dosti rešiti ne da. Mladi filmarji so se projekta lotili s primerno samoironijo in v svoj film vnesli mnoge zabavne elemente in svežino in dosegli dovolj bogat nivo produkcije za srednješolske razmere. In špila!


Strokovna šola

1.      mesto v kategoriji in zlato priznanje:

Ekonomska šola Novo mesto: Nesrečko (po lit. predlogi A. Aškerca: Zimska romanca)

Tekmovalci: Urh Pirc, Nejc Kraševec, Alen Hočevar in Klemen Rogelj

Mentorici: Tamara Rifelj in Marica Ramovš

Ocena: »Odrveni, okameni že s časom človeku srce v revnem tem življenju in v borbi tej za kruh in v tem trpljenju.« Te Aškerčeve besede odzvanjajo skozi pripoved o sodobnem človeku, ki se spopada z revščino in trpljenjem v borbi za kruh. Mladi oče, ki zaradi brezposelnosti ne more zagotoviti nujno potrebnih zdravil za svojega otroka, spregovori tako z besedilom kot dobro igro o družbeni problematiki. Že uvodni prizori nas vpeljejo v vzdušje Zimske romance, katere sporočilo se navezuje na egocentričnost in neusmiljenost višjih slojev oz. kapitalističnih tajkunov v sodobnem času. 

Optimizem za glavna junaka vzbuja tudi zaključek: odhod drugam, na boljše. zato (Ne)srečko. Filmarji že v prvih sekundah filma, ki sledijo primerni in učinkoviti špici, vzpostavijo atmosfero, ki jo uspešno vzdržujejo do konca. Takoj je jasen njihov odnos do sveta in družbe, v kateri živimo. Mračno, a sveže in nezateženo. Kljub težki temi gledalec zaživi z  junaki, saj so režija, kamera in igra na visokem nivoju. Stiska glavnega junaka, simbolno ujetega v črnino preostanka slike, je prav boleča. Zaključi se tiho, kar je tudi prav.  


Iskrene čestitke v imenu organizatorjev tekmovanja!

 

Dr. Mojca Nidorfer Šiškovič, vodja tekmovanja in sekcije Znanost mladini






7. 3. 2017

Rezultati regijskega tekmovanja Slovenščina ima dolg jezik, Književnost na filmu 5

Podatke smo prejeli od naslednjih pokrajinskih slavističnih društev: 

SD Celje, SD Dolenjske in Bele krajine, SD Koper, SD Kranj, SD Maribor, SD Posavje, SD Nova Gorica, SD Ljubljana


Srebrna priznanja prejmejo vsi navedeni tekmovalni izdelki (po kategorijah); tisti, ki so podčrtani, se uvrstijo na državno tekmovanje:

4. do 6. razred OŠ: Priročnik za kajenje 

7. do 9. razred OŠ: Ona, Zaupanje, Kaznovana, Devetarji pa to ..., Otroci sonca, Sanje ali zombi invazija, Nekega jutra, ko se zdani, Jaz, Strunam, Mlajši vs starejši, Cvetje pozimi, Telefon, Skoraj slavni, Punce držijo skupaj, Kri ni voda, Prepametna.si, Mali princ, Amorjeva faca, Pogled s srcem

1. in 2. letnik gimnazije: Film o krivcu, Vidim, Dobrota je sirota, Pohlepna sedmica, (NE)živa, Deček v ogledalu, Slovo ljubezni, Tilen, Povesti iz Dežele Kranjske

3. in 4. letnik gimnazije: Tek za trolo, Kostanj posebne sorte, Maska rdeče smrti, Hipotermija, Sofija, 7 pogledov, Kapitalistične svinje, Portret izgubljenim, Septum, Molk, Metanoia, Hasn Ibn Saba, Spoznanje Ibn Tahirja, Vse je ekstaza, Kriegszitterer, Stiska

Strokovna šola: Nesrečko, Božični klasik, Vladimir, Do konca


Iskrene čestitke tekmovalcem in mentorjem, iskrena hvala pokrajinskim društvom in komisijam za izvedbo regijskega tekmovanja! 


Mojca Nidorfer Šiškovič, vodja tekmovanja






Sekcija ZNANOST MLADINI
 objavlja

RAZPIS

5. tekmovanja iz znanja slovenščine Slovenščina ima dolg jezik

Književnost na filmu 5


Slavistično društvo Slovenije, sekcija Znanost mladini, bo v šolskem letu 2016/2017 organiziralo 5. tekmovanje iz znanja slovenščine Slovenščina ima dolg jezik za osnovne in srednje šole. Tema 5. tekmovanja ostaja enaka kot v prejšnjih letih – književnost na filmu. Učenci in dijaki se bodo preizkusili v izdelavi kratkega filma po literarni predlogi. Literarno predlogo si bodo tekmovalne skupine izbrale same izmed knjižnih del, ki so predvidena v učnih načrtih za slovenščino na posamezni stopnji tekmovanja.

Tekmovanje bo potekalo v skladu s Pravilnikom o tekmovanju osnovnošolcev in srednješolcev v znanju slovenščine v znanju slovenščine Slovenščina ima dolg jezik (v nadaljevanju Pravilnik tekmovanja), objavljenim na spletnih straneh Slavističnega društva Slovenije. Na spletnih straneh si lahko ogledate Arhiv prvih štirih tekmovanj in najkakovostnejše filme, ki so prejeli najvišja priznanja na državni ravni: 2015/16, 2014/152013/142013/12.  

        

1.   Cilji tekmovanja

Glavni cilj tekmovanja je spodbuditi delo učencev in dijakov s književnimi besedili: spoznavanje s sporočilnostjo in sestavinami književnih del, z možnostmi njihovega poustvarjanja in s prenosom književnega dela v filmski jezik. Drugi cilji tekmovanja so: spodbuditi ustvarjalno rabo slovenščine, spoznavanje in rabo  sodobnih medijev ter skupinsko delo učencev in dijakov.

 

2.   Ravni in tekmovalne kategorije

Tekmovanje bo potekalo na šolski, regijski in državni ravni.

Organizatorice tekmovanja na šolski ravni so šole, na regijski ravni pokrajinska društva Slavističnega društva Slovenije in na državni ravni Slavistično društvo Slovenije.

Tekmovalne kategorije:

1.   4. do 6. razred osnovne šole;

2.   7. do 9. razred osnovne šole;

3.   7. do 9. razred osnovne šole s prilagojenim programom;

4.   1. in 2. letnik gimnazije;

5.   3. in 4. letnik gimnazije;

6.   strokovna šola;

7.   poklicna šola.

Če se v okviru določene tekmovalne kategorije na tekmovanje na državni ravni uvrstijo manj kot trije tekmovalni izdelki, jih ocenjevalna komisija oceni v okviru najbližje tekmovalne kategorije za osnovno oziroma za srednjo šolo.

 

3.   Tekmovalne skupine

Sestavlja jih od 3 do 5 učencev oz. dijakov (lahko heterogene skupine v okviru iste tekmovalne kategorije) za posamezno tekmovalno kategorijo, mentor, lahko tudi somentor. Tekmovalno skupino sestavljajo avtorji: scenaristi, režiserji, montažerji. Ostali učenci ali dijaki lahko sodelujejo kot dodatna tehnična ali igralska ekipa.

 

4.  Prijava na tekmovanje

Na tekmovanje se prijavijo mentorji in somentorji. Prijave na tekmovanje potekajo od objave razpisa 15. junija do 10. septembra 2016 preko e-pošte na naslov znam.sds@gmail.com. Prijava mora vsebovati ime in naslov šole, podatke mentorja in somentorja (če ta sodeluje), ime pokrajinskega Slavističnega društva in izjavo o članstvu. Prijavo (obrazec je dosegljiv v DOC formatu) je potrebno poslati v skenirani obliki.

 

5.   Prijavnina

Prijavnina znaša 20 evrov za mentorje in somentorje člane Slavističnega društva ter 25 evrov za nečlane. Računi bodo na šole poslani po prejetih prijavah. 

 

6.   Izobraževanje za mentorje in somentorje - PROGRAM

Potekalo bo v soboto, 24. septembra 2016, v Ljubljani (1. del: 8-urni program) in v sredo, 12. oktobra 2016 popoldne, (2. del: 4-urni program) v Ljubljani  ter v torek, 18. oktobra 2016 popoldne v Mariboru, če bo dovolj prijav - ODPOVEDANO. V okviru predavanj in delavnic bodo mentorji in somentorji pridobili ustrezne informacije o poteku in vsebini tekmovanja, izbiri literarnega besedila, pripravi scenarija in pisne predstavitve ter kratkega filma. Udeleženci bodo prejeli potrdilo o udeležbi na seminarju z Zavoda za šolstvo, ki se upošteva pri napredovanju. Cena izobraževanj je 35 evrov za člane Slavističnega društva in 40 evrov za nečlane.  

 

7.   Udeležba na tekmovanju in tekmovalni izdelki

Tekmovalne skupine pošljejo organizatorju tekmovanja na šoli do 27. januarja 2017:

        izpolnjeno in podpisano ter žigosano prijavnico tekmovalne skupine (v DOCX);

        DVD s posnetim kratkim filmom;

        pisno predstavitev izdelka (pribl. 600 besed);

        literarno predlogo z bibliografskimi podatki (v papirnati obliki);

        izpolnjena in podpisana soglasja staršev za javno objavo rezultatov (izjava v DOCX).

Samo skenirano prijavnico pošljejo tekmovalne skupine tudi organizatorju tekmovanja, in sicer na e-naslov: znam.sds@gmail.com, prav tako najkasneje do 27. januarja 2017.

 

8.   Navodila za pripravo in oddajo izdelkov

Tekmovalne skupine za literarno predlogo izberejo krajše, zaokroženo besedilo, ki je v skladu z učnim načrtom za slovenščino v osnovnih in srednjih šolah. Pri prenosu literarne predloge na film morajo upoštevati ključne elemente in sporočilnost književnega dela. Priprava scenarija je pripomoček za izvedbo filma; scenarija ni potrebno oddati. 

Pisna predstavitev:

-          dolžina ok. 600 besed;

-          vsebina:

1.   povzetek literarne predloge;

2.   obrazložitev izbora literarne predloge;

3.   predstavitev prenosa literarne predloge na film;

4.   opis enega do treh glavnih likov.

 

Film:

–        nosilec: DVD;

–        dolžina filma: od 2 do 10 minut;

–        uvodni napis mora vsebovati naslov literarne predloge;

–        avtorji  filma (scenaristi, režiserji in montažerji) morajo biti navedeni v uvodnih ali zaključnih napisih.

Avtorske pravice za literarno predlogo, glasbo itn. morajo biti urejene, tj. potrebno je pridobiti soglasje avtorja za uporabo besedila in glasbe, in to navesti v zaključnih napisih.

Uporabljene vire je potrebno citirati.

Tekmovalni izdelki ne smejo biti javno objavljeni pred razglasitvijo končnih rezultatov na državni ravni.

Učenci oziroma dijaki morajo tekmovalni izdelek, tj. film in pisno predstavitev, v celoti pripraviti sami, tudi snemanje in montažo, brez profesionalnih sodelavcev (izjava na prijavnici). Mentorji in somentorji jih usmerjajo, jim svetujejo, priporočamo organizacijo izobraževalnih delavnic pred pripravo in snemanjem filma ipd.

Priporočena literatura in viri:

–        Jean-Claude Carrière, Pascal Bonitzer, 2000: Scenaristova vadnica. Ljubljana: Cankarjeva založba.

–        Louis Giannetti, 2008: Razumeti film. Ljubljana: UMco, Slovenska kinoteka.

–        Elliot Grove, 2010: 130 projektov za uvod v snemanje filmov. Ljubljana: UMco, Slovenska kinoteka.

–        Robert McKee, 2008: Zgodba: substanca, struktura, stil, načela scenarističnega pisanja. Ljubljana: UMco.

–        Stojan Pelko, 2005: Filmski pojmovnik za mlade. Založba Aristej. Zbirka Pojmovniki, 4. knjiga.

–        Poglej si z novimi očmi!, 2006: Vodnik za poučevanje tri- do enajstletnih otrok o filmu in televiziji, namenjen vzgojiteljem, učiteljem in staršem. Ljubljana: UMco, Slovenska kinoteka.

–        Poglej s z novimi očmi! 2, 2006: Vodnik za poučevanje najstnikov o filmu in televiziji, namenjen učiteljem in staršem. Ljubljana: UMco, Slovenska kinoteka.

–        Predavanje Ivana Merljaka: http://videolectures.net/rtk2011_merljak_film/

–        Matevž Rudolf, 2013: Ko beseda podobo najde: slovenska literatura in film v teoriji in praksi. Ljubljana: UMco, Slovenska kinoteka.

–        Barbara Zorman, 2009: Sence besede: filmske priredbe slovenske literature (1948–1979). Koper: Založba Annales.

        Naj se vidi. Priročnik za dokumentariste. http://www.filmska-sola.si/snemanje/www.luksuz.si

 

9.   Ocenjevanje izdelkov

Izdelki bodo ocenjeni z opisno oceno.

Splošni kriteriji ocenjevanja na tekmovanju so:

            –        kakovost;

            –        vloženi trud;

            –        metode dela;

            –        raziskovalni pristop.

 

Posebni kriteriji ocenjevanja so:

–        kakovost pisne predstavitve;

–        poustvarjalnost: prenos literarne predloge na film, upoštevanje ključnih elementov in sporočilnosti literarne predloge;

–        izvirnost pristopa in celovitost filma;

–        filmski jezik: režija, montaža, kamera, scenografija, zvok, dialog, igra;

–        etika.

 

 10.                 Potek tekmovanja

Šolsko tekmovanje

Rok za prijave in oddajo izdelkov na šolsko tekmovanje je 27. januar 2017. Samo skenirano prijavnico pa pošljejo tekmovalne skupine tudi organizatorju tekmovanja, in sicer na e-naslov: znam.sds@gmail.com, prav tako najkasneje do 27. januarja 2017.

Tekmovanje na šolah bo izvedeno v tednu od 30. januarja do 3. februarja 2017. Rezultati bodo objavljeni na spletni strani šol 7. februarja 2017 (neuradni) in 13. februarja (uradni).

Prijavnice in izdelke sprejemajo šolske tekmovalne komisije v skladu z navodili državne komisije in s Pravilnikom tekmovanja. V šolskih komisijah sodelujejo kot člani dva učitelja in učenec oz. dijak. Šolske komisije ocenijo izdelke opisno, in sicer preverijo, ali oddani izdelki ustrezajo zahtevam, ki so navedene v 7. in 8. točki Razpisa. Izdelki, ki zadostijo kriterijem iz 7. in 8. točke Razpisa, so nagrajeni z bronastim priznanjem. Nato med tekmovalnimi izdelki s pomočjo kriterijev iz 9. točke Razpisa komisije izberejo tri najboljše izdelke v posamezni kategoriji za regijsko tekmovanje. Zapisnik o šolskem tekmovanju shranijo v skladu s Pravilnikom tekmovanja.

 

Regijsko tekmovanje

Šolske tekmovalne komisije pošljejo prijavnice in izdelke z dokumentacijo in opisnimi ocenami največ treh najboljših tekmovalnih skupin iz vsake kategorije pristojnemu pokrajinskemu Slavističnemu društvu za regijsko tekmovanje do 16. februarja 2017.

Regijsko tekmovanje bo izvedeno v tednu od 27. februarja do 3. marca 2017. Rezultati bodo objavljeni na spletni Slavističnega društva Slovenije, Sekcije Znanost mladini, 7. marca (neuradni) in 13. marca 2017 (uradni). V regijskih ocenjevalnih komisijah sodelujejo trije člani, dva člana pristojnega pokrajinskega Slavističnega društva, tretji član je lahko tudi zunanji, ki jih imenuje vodstvo pokrajinskega Slavističnega društva. Komisije ocenijo izdelke opisno v skladu z navedenimi kriteriji za ocenjevanje  iz 9. točke Razpisa ter navodili za pripravo in oddajo izdelkov (7. in 8. točka Razpisa). Izdelkom, ki izpolnjujejo kriterije, podelijo srebrna priznanja, in med tekmovalnimi izdelki izberejo v skladu z 9. točko Razpisa tri najkakovostnejše v posamezni kategoriji za državno tekmovanje.

Zapisnik o regijskem tekmovanju pošljejo po e-pošti mentorjem na šole (e-naslov je na prijavnici tekmovalne skupine), original pa shranijo v skladu s Pravilnikom tekmovanja.

 

Državno tekmovanje

Pokrajinska društva Slavističnega društva Slovenije pošljejo prijave, in sicer največ tri najkakovostnejše izdelke v vsaki kategoriji z dokumentacijo, ter zapisnik regijskega tekmovanja na državno tekmovanje, na naslov Slavističnega društva Slovenije (s pripisom: Za tekmovanje), Aškerčeva 2, 1000 Ljubljana najkasneje do 15. marca 2017 (velja poštni žig)

Državno tekmovanje bo izvedeno v času od 20. do 24. marca 2017. Rezultati bodo objavljeni 28. marca 2017 (neuradni) in 3. aprila 2017 (uradni) na spletni strani Slavističnega društva Slovenije. Izdelke bo ocenjevala štiričlanska državna ocenjevalna komisija, sestavljena iz članov Slavističnega društva Slovenije in strokovnjakov s področja literarnega in filmskega ustvarjanja.

 

11. Zaključek tekmovanja s podelitvijo priznanj in nagrad

Predstavitve najboljših izdelkov ter podelitev priznanj in nagrad tekmovanja bo v petek, 14. aprila 2017.

Za kakršnekoli dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu znam.sds@gmail.com.

Veselimo se sodelovanja šol, učiteljev, učencev in dijakov ter pokrajinskih društev Slavističnega društva Slovenije v okviru tretjega tekmovanja in vas lepo pozdravljamo.

 

Dr. Mojca Nidorfer Šiškovič l.r.                                         Red. prof. dr. Andreja Žele l.r.

vodja tekmovanja                                                           predsednica Slavističnega društva Slovenije                                                                        

 

Ljubljana, 1. junij 2016


Pomembni datumi tekmovanja:

-       prijava mentorjev in somentorjev: od 15. junija do 10. septembra 2016

-       izobraževanje mentorjev in somentorjev: 24. september 2016 (Ljubljana, celodnevno), 12. oktober 2016 (Ljubljana, popoldansko), 18. oktober (Maribor, popoldansko) - ODPOVEDANO

 -      prijava na šolsko tekmovanje: 27. januar 2017

-       razglasitev uradnih rezultatov šolskega tekmovanja: 13. februar 2017

-       prijava na regijsko tekmovanje: 17. februar 2017

-       razglasitev uradnih rezultatov regijskega tekmovanja: 13. marec 2017

-        prijava na državno tekmovanje: 15. marec 2017

-        razglasitev uradnih rezultatov državnega tekmovanja: 3. april 2017

-         podelitev priznanj in nagrad: 14. april 2017 v Kinodvoru.

Comments