Dan slovarjev 2019

Vabilo na izobraževanje o slovarjih in slovaropisju

16. oktober je mednarodni dan slovarjev in v Sekciji za leksiko Zveze društev Slavistično društvo Slovenije (ZDSDS) bomo letos prvič ta dan obeležili tudi pri nas. V sredo, 16. oktobra 2019, bo ob 16. uri na Vodnikovi domačiji okrogla miza o slovarjih in slovaropisju, na kateri bodo sodelovali doc. dr. Helena Dobrovoljc (ZRC SAZU), izr. prof. dr. Tomaž Erjavec (Inštitut Jožef Stefan), doc. dr. Polona Gantar (Filozofska fakulteta UL), dr. Andrej Perdih (ZRC SAZU), red. prof. dr. Irena Stramljič Breznik (Filozofska fakulteta UM), izr. prof. dr. Alenka Vrbinc (Ekonomska fakulteta UL), dr. Mojca Žagar Karer (ZRC SAZU) in red. prof. dr. Andreja Žele (Filozofska fakulteta UL). Ob 19. uri bo okrogli mizi sledila gledališka predstava Andreja Rozmana Roze Ljubljanski vodnik našel Vodnika.

Naslednjega dne, v četrtek, 17. oktobra 2019, pa bomo izvedli delavnice o nastajanju in rabi slovarjev. Prilagojene bodo različnim ciljnim skupinam, zlasti učiteljem, lektorjem, prevajalcem in drugi zainteresirani javnosti. Delavnice bodo izvajali slovaropisci v sodelovanju s strokovnjaki praktiki. Vabimo vas, da se na delavnice prijavite prek elektronske prijavnice, izobraževanje je brezplačno, število mest pa je omejeno. Za udeležbo na izobraževanju, v sklopu katerega bodo sredina okrogla miza, gledališka predstava in četrtkova delavnica, učitelji prejmejo 0,5 točke za napredovanje v nazive. Možna je tudi izvedba delavnic za dijake celotnega razreda, vendar zaradi zagotavljanja prostora prosimo, da se interesenti javijo na elektronski naslov leksika@zdsds.si.

Prijavite se do torka, 8. oktobra 2019. Vsi dogodki so za obiskovalke in obiskovalce brezplačni! Dogodke ob mednarodnem dnevu slovarjev so podprli Ustanova patra Stanislava Škrabca, Vodnikova domačija in ZRC SAZU.

Objava v: Sekcija za leksiko